PRADOM ZVOKA – TERAPIJA Z GLASOM

Pradom zvoka je starosvetni obredni način petja in terapija z glasom, ki izhaja iz starodavnega altajskega nauka o zvoku in njegovem polju delovanja. Pri tovrstnem petju terapevt oziroma kam (‘kam’ je v altajskem jeziku šaman) uporablja svoj glas kot zdravilno sredstvo, ki z blagodarno ognjeno energijo napolni človekovo dušo in telo ter ju uglasi s kozmičnim in naravnim ritmom. Gre za živ zvočni proces, pri katerem se prepletajo glas, zvončki in ples. Osnova obrednega petja so ritmi identični ritmom, ki jih otrok občuti v maternici, in uglasitev na frekvenco Univerzuma (1,618 Mhz), kjer je zavest čista in jasna. Z obrednim zdravilnim petjem se aktivira podzavest, ki je čuvaj naše genetike, naših sposobnosti in ranljivosti. Udeleženec je v času terapije v nekakšnem transu oziroma spremenjenem stanju zavesti, ko lahko dobiva določene uvide in sporočila, doživetje pa ga energetsko očisti, okrepi in dvigne.

Učinkovanje zdravilnega petja

Pri starosvetnem obredu Pradom zvoka ‘kam’ z glasovi odpre duhovni svet, vzpostavi stik z Duhovi Zemlje in Neba ter predniki, ki podprejo celoten potek zdravljenja. Terapija z glasom, ki je intuitivno prilagojena posamezniku, je v pomoč pri lajšanju telesnih in psihičnih težav, odpravljanju stresnih in duševnih stisk, pomaga k boljšemu počutju in lajšanju akutnih ali kroničnih telesnih obolenj, pomaga tudi pri govornem in psihičnem razvoju otrok, prav tako pa v veliki meri spodbuja naše ustvarjalne potenciale in duhovne moči.

Potek zdravilnega obreda

Pred terapijo se skozi pogovor določi optimalni čas za izvedbo zdravilnega obreda glede na vaš osebni temperament in lunino meno kot tudi jasno namero in razlog za terapijo. Med glasbeno terapijo se prepustite petju ob spremljavi zvončkov, ki ustvarjajo ‘vašo’ pesem. Ritem petja se spreminja, včasih se pospešuje, drugič umirja in vas spremlja v vaš notranji svet, kar omogoča globlji vpogled in razrešitev v povezavi z namero, ki ste si jo zadali. Po terapiji pridobite orodja za delo doma, po potrebi sledi razgovor ali ponovno srečanje.

Terapija z glasom se izvede na prošnjo udeleženca.

Čas poteka zdravilnega obreda: 50–60 minut

Cena: 80 € ali po dogovoru.

Vtise udeležencev

Na terapiji se mi je začelo dogajati že takoj ob začetku, ko ste zapeli svojo mantro o ljubezni. Mi je šlo takoj na jok, ker je začelo odpirati stvari in okoli sebe sem čutila prisotnost svojih in vaših. Nevidno vidnih. Energije. Potem pa sem se – kot je v moji navadi zaprla, ker imam še vedno blokado pred izražanjem ranljivosti. A se je začelo nekaj močno (surrealnega) dogajati z mantrami, ki ste jih peli zatem, sploh kjer ste omenjali KAN, KAN oziroma nekaj podobnega temu (kot je zaznavala moja podzavest), ki me je spomnil na stari šamanizem. Tu se mi je zdelo, da sem izgubila nadzor nad časom in vse postalo, kot da bi delali 5 minut, v resnici pa sva bili tam v krogu mnogo dalj časa. Proti koncu, ki niti ne vem kdaj je bil, sem šla zelo globoko v svojo zavest, kjer sem prejela sporočilo o sprejemanju obojega – tako temnega, kot svetlega v sebi. In ko to sprejmem – sprejmem sebe v celoti. Hvala vam za terapijo in pogovor, ki mi je odprl nova raziskovanja. Imate posebno energijo, globoko povezanost z nečim, kar se ne da opisat z besedami. To lahko samo začutiš s svojim lastnim raziskovanjem, na tistem stolu in potem v tem kar se ti dogaja za tem. Negujte to v sebi še naprej. (A.)

Moram pa ti povedati, da vse od najine prve terapije se počutim, kot, da se je neka blokada v meni sprostila. Počasi prihajam v stik s svojim glasom, v sebi čutim večjo moč, mirnost in samozavest. Veliko bolj verjamem vase in to kaj zmorem. Hvaležna do neba, da sta se najini poti srečali.

(Anja)

Po dolgi čustveni zmedi sem vstala kot orel. Tako silna moč.Prebudila si me.Umirila srce.Solze so nastale, svetile so se kot biseri, pod zaprtimi očmi, solze mojega jaza-duše, vidni kot biseri, ki so me klicali. Odpeljejo te tja, kjer biva tvoja duša. Potrebno je prisluhniti svojemu jazu, ki ima odgovor, samo včasih ne znaš priti do tja.Ti  znaš odpeljati človeka, da bo čutil,  kdo je. Ti si pomoč pri razumevanju in prebujanju čistega jaza-lastne duše človeka. Zelo popolno, jasno. (V.)

V spremstvu tvojega petja sem bila nekje daleč stran, v drugem, bolj oddaljenem času – med skrivenčenimi, z mahom preraslimi drevesi,  sem se prepustila preprostemu načinu bivanja v ženski praskupnosti, ki lahkotno, v soju dnevai,  slavi življenje. Moj jaz je zahrepenel po priznaju, po zavedanju ženske energije v sebi, ki je vse prepogosto zatrta in prikrita z odločnostjo;  pomisli, v mislih sem se celo zalotila, kako stojim v svoji kuhinji oblečena v  mehko padajoča ženska oblačila,  v katerih bi z lahkoto bila ujeta moja resnična milina.
Malo pred zaključkom, še preden si me poklicala nazaj, sem to ob zvokih glasbe zaznala tudi sama. Barve tonov so mi pripeljali  prebujajoče se poletno jutro, ta so mi najbolj ljuba -ščebet ptic v grmovju, lesket hladne rose v prvih poljubih sončne svetlobe. Ja, prebujanje, tisto dobro prebujanje sebe, v zavedanju SAME SEBE. In nato TIŠINA.” (R.)

Obšli so me davni spomini. To ni bilo to življenje. Ampak lahko sem povezala slike od takrat s situacijami, ki jih imam sedaj v življenju. (S.)

Več o starosvetnih naukih  Altaj Tjan na: https://sveti-triglav.si/