OTROŠKE DELAVNICE

1. Zvočna pravljica

Občutenje zvoka je ena prvih življenjskih izkušenj. Zvok nas lahko milo poboža in umiri, pomaga sprostiti napetosti in pokaže topel prostor srca in miru znotraj nas. Na delavnici Zvočna pravljica tako mali kot veliki otroci spoznajo in preizkusijo različne inštrumente, njihov zvok in zven, skupaj raziskujemo naš dih in glas, ko nas združi petje srca in pomirijo zvoki narave.

Zvočna pravljica je prilagojena otrokom in mladostnikom različnih starosti in potreb. Zvočno doživetje jih umiri, jim približa zvoke narave, poglobi notranji svet tišine in radosti, zbistri se jim čuječnost in radovednost.

Trajanje delavnice: 30 minut (za najmlajše), 50 minut (za starejše)
Delavnica za najmlajše (1-3 leta): 60 € + potni stroški
Delavnica za starejše: 80 € + potni stroški

Zvok Tišine za družine (delavnica za skupino otrok in njihove družinske člane): 120 € + potni stroški

 

2. Svoje sreče kovač

Ko smo umirjeni in zbrani, zvok zveni kot glasba – oblaki so čudovita bitja in dež je kot slap sončnih kapljic. Zrno modrosti v starem slovenskem pregovoru, ki pravi, da je vsak svoje sreče kovač, nosi sporočilo, da je vsak sam odgovoren za svojo srečo. Kako biti srečen, pa nas ne naučijo nikjer, zato se mora vsak odpraviti na svojo pot iskanja. Na delavnici otroci skozi interakcijske vaje, zgodbo in izkušnjo čuječnosti ob podpori zvoka ozaveščajo svoj notranji prostor, svojo samopodobo. Naučijo se tehnik uporabe svojega diha in glasu za sproščanje stresa in dvig energije.

Delavnica je namenjena in prilagojena otrokom različnih starosti. Zlasti primerna je za razredne skupine, saj spodbuja povezanost in medsebojno podporo. Na delavnici otroci pridobijo praktične vaje za:
– doseganje zbranosti in samozaupanja
– odpravljanje stresa

Trajanje delavnice: 90 minut
Cena delavnice: 5 € na otroka

Delavnica Svoje sreče kovač v naravi Bohinjske Češnjice
Trajanje delavnice: 3 ure
Cena delavnice: 10 € na otroka